lördag 7 juli 2012

Bohuslän är Sveriges mest populära turistmål


Bohuslän är Sveriges mest populära turistmål
Regeringen har valt att satsa 60 miljoner kronor på fem utvalda platser som ska bli Sveriges turistmagneter. Bohuslän, Kiruna, Stockholms skärgård, Vimmerby och Åre har valts ut som prioriterade resmål för ökad turism både nationellt och internationellt.  Bohuslän är den klart mest populära platsen i Sverige att besöka enligt en nyligen genomförd omröstning bland tusentals svenskar.
De populäraste destinationerna i Bohuslän är Strömstad, Lysekil, Smögen, Marstrand, Grebbestad, Fjällbacka, Kungshamn och Hunnebostrand enligt Sverigebarometern 2012.
Frågan var: Vart åker du helst på semestern?
  1. Bohuslän, 49%
  2. Stockholms skärgård, 26%
  3. Kiruna, 11%
  4. Åre, 7%
  5. Vimmerby, 6%
(omröstningen gjordes på Aftonbladet Resa, baserat på över 8 000 personer)
Bland de mest populära destinationerna i Bohuslän är Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand som alla finns i Sotenäs kommun. Kommunen hör till en av de mest unika i Bohuslän med anledning av det bästa från Bohuslän är samlat på ett begränsat område.

Det rikskända Smögen med Smögenräkorna och Smögenbryggan. Kungshamn som är sill– och fiskindustrins huvudort i Sverige, med konservindustrin ABBA med flera. Hunnebostrand känt för hummerfisket och brytning av bohusgraniten. Utöver fiskindustrin finns det även tillverkning och lagring av Whiskey i kommunen. Både Mac Myra och Smögen Whiskey finns i området.

Sveriges bästa badö som heter Hållö kan med färjeförbindelse nå från både Kungshamn och Smögen. Djurparken Nordens Ark finns i närheten av Hunnebostrand. Kommunens fastland är Sveriges västligaste område omgivet av det salta och klara havet samt den unika bohusgraniten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar